دکتر حسین فودازی درگفتگو با طبنا (خبرگزاری سلامت)، درباره اهمیت تغذیه در پشگیری و و کنترل سرطان اظهار کرد: حدود یک سوم مرگومیرهای سالیانه به دلیل سرطان به خاطر رژیم غذایی نامناسب، عدم فعالیت فیزیکی و اضافه وزن است.
وی با بیان اینکه با رژیم غذایی سالم و ورزش کردن 30 تا 40 درصد میتوان از ابتلا به سرطان پیشگیری کرد، افزود: مصرف بیشتر میوه و سبزیجات به علت داشتن انواع ویتامینها، املاح و آنتی اکسیدانها و مصرف بیشتر غذاها و پروتئینهای گیاهی، غلات کامل و حبوبات به جای غذاهای سرخ شده و فست فودها شانس ابتلا به سرطان را کاهش میدهند.
دبیر انجمن رادیوتراپی آنکولوژی ایران عنوان کرد: رژیم غذایی باید به نوعی باشد که وزن ایدآل فرد حفظ شود همچنین تغذیه سالم همانطور که در پیشگیری از سرطان نقش دارد در حین درمان و بهبود بیماران مبتلا به سرطان نیز حائز اهمیت است.
فودازی تاکید کرد: با رعایت اصولی همچون استفاده مداوم از میوه و سبزیجات، حفظ وزن مناسب، استفاده از غلات کامل و محدود کردن مصرف نمک و تلنقلات مثل چیپس و پفک و جایگزینی گوشتها قرمز با گوشتها سفید مرغ و ماهی و پرهیز از سرخ کردن و حرارت دادن زیاد مواد غذایی ابتلا به سرطان را به طور چشمگیری کاهش میدهد.
نظر شما